De leukste vaarroutes!

Vaarroutes

Jachthaven 18 ligt in het watersportdorp Woudsend. Omdat onze haven centraal gelegen is tussen de Friese meren, is het de perfecte startlocatie voor de prachtigste, meeste diverse en leuke vaarroutes. Zo kunt je genieten van het water en de natuur, prachtige dorpjes, bruisende steden, culturele bezienswaardigheden, leuke terrassen, strandjes en kinderspeelplaatsen.
Kajuitboot, sloep, zeilboot of bijvoorbeeld een kano; voor elke type boot zijn er tal van mogelijkheden.

 

Onze favoriete plekjes

Hier een aantal van onze favoriete plekjes welke makkelijk vanaf Jachthaven 18 bereikbaar zijn:

Woudsend

Het dorp waar Jachthaven 18 is gevestigd. Bruisend van de watersporters met een grote keus aan terrasjes en restaurants. De vernieuwde passantenhaven maakt het makkelijk om aan te leggen en het dorp in te gaan. Uniek is de oude houtzaagmolen die nog steeds actief is; zeker het bezoeken waard.

Heeg

Een schattig dorpje waar je met de kleinere boten makkelijk doorheen kunt varen. Om de dorst te lessen kun je aanleggen bij een van de terrassen aan het water.

Workum

Als je hier doorheen vaart, valt wederom op hoe deze regio georiƫnteerde is op de watersport. Ook hier vind u terrassen waar u met de boot kunt aanleggen. Een mooie kerk met er naast een passantenhaven. En iets verderop langs het water een speelplaats met een afgebakend zwemgedeelte.

Balk

Voor dat je Balk in vaart ligt bij de rand van het Slotermeer een heel leuk Restaurant met terras (Badmeester Keimpe genaamd) en eigen aanleghaven. Direct naast het terras is een zandstrand met speelplaats en zwemgedeelte. Even afkoelen met de kinderen in het water of samen genieten van een drankje, hapje of diner op het zonnige terras. Het is een heerlijke plek.

Lemmer

Met een winkelstraat langs het water en overvloed aan terrassen hoeft je je hier niet te vervelen.
Aan de westkant van Lemmer ligt een restaurant met terras en aanleghaven (De Eerst Aanleg genaamd). Hier in een ongedwongen sfeer even bijtanken is zeker geen straf.

Aan de Zuid kant van Lemmer ligt de Beach Club met een groot restaurant en terras op de eerste verdieping. Vanaf het terras kijkt je uit over een openbaar zandstrand en zwemgebied voor de liefhebber.

Sneek

Een stad met karakter en sfeer. Mooie oude panden, winkels en terrassen in overvloed. Genoeg reden om de boot even aan te leggen om de stad te verkennen, of voor een bezoek aan het Scheepvaartmuseum, het Modelspoormuseum of de oude distilleerderij van Weduwe Joustra.

Aquaductenroute

Een route waarin u redelijk snel een flinke ronde kunt varen, omdat de aquaducten u vrij doorgang geven. De route gaat onder andere via het schattige dorpje Heeg en de stad Sneek.

Bekijk de Aquaductenroute
Jachthaven 18 - Aquaductenroute

Elfstedenvaarroute

Een tocht voor als u meerdere dagen met de boot op pad gaat. Langs deze route ontdekt u alles wat Friesland te bieden heeft.

Bekijk de Elfstedenvaarroute
Jachthaven 18 - Elfstedenvaarroute

Woudaaproute

Een dagtocht voor het hele gezin, want onderweg zijn er ook veel kinderactiviteiten te doen.

Bekijk de Woudaaproute
Jachthaven 18 - Woudaaproute